Υποστηρίζεται έως και 5 αρχεία, κάθε μέγεθος 10M. Εντάξει
Guangzhou OSUNSHINE Environmental Technology Co., Ltd 86-020-38246006  info@ozocenter.com
Λάβετε προσφορά
Νέα Λάβετε προσφορά
Αρχική Σελίδα - Νέα - Εφαρμογή της τεχνολογίας αποστείρωσης νερού όζοντος στα προϊόντα κρέατος

Εφαρμογή της τεχνολογίας αποστείρωσης νερού όζοντος στα προϊόντα κρέατος

December 23, 2022

πλεονεκτήματα 1、 και μειονεκτήματα της παραδοσιακής αποστείρωσης τροφίμων

Η αποστείρωση είναι μια σημαντική διαδικασία για να εξασφαλίσει ασφάλεια των τροφίμων στην επεξεργασία τροφίμων. Με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, τα μέσα και οι μέθοδοι αποστείρωσης είναι όλο και περισσότερο διαφοροποιημένα, και αναπτύσσονται στην κατεύθυνση της ασφάλειας, της αποδοτικότητας, της διατήρησης της ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η παραδοσιακή μέθοδος αποστείρωσης είναι θερμική αποστείρωση. Δεδομένου ότι η απόδοση μεταφοράς θερμότητας των τροφίμων είναι γενικά κακή, παίρνει έναν μακροπρόθεσμο για το υλικό κέντρο των τροφίμων για να φθάσει στη θερμοκρασία αποστείρωσης, η οποία μειώνει τη θρεπτική αξία των τροφίμων. Επιπλέον, η κατανάλωση ενέργειας οφείλεται υψηλός στην ενεργειακή απορρόφηση που προκαλείται από την ικανότητα θερμότητας η ίδια της συσκευής θέρμανσης. Συγχρόνως, υψηλής θερμοκρασίας είναι εύκολος να κάνει τα τρόφιμα να δοκιμάσουν όπως το μαγείρεμα και την κονσερβοποίηση, το οποίο περιορίζουν την καταναλωτική επιλογή των υψηλής θερμοκρασίας τροφίμων σε κάποιο βαθμό. Η τεχνολογία αποστείρωσης νερού όζοντος είναι ένας νέος τύπος της τεχνολογίας αποστείρωσης που προκύπτει τα τελευταία χρόνια. Η τεχνολογία αποστείρωσης νερού όζοντος ισχύει όχι μόνο στα τρόφιμα με τη φτωχή διεξαγωγή θερμότητας και τα τρόφιμα που είναι εύκολο να υποβιβαστούν λόγω της θέρμανσης, αλλά και ισχύων για το φυτικό χυμό, το ζωμό, τα δροσερά ποτά, τα ποτά καφέ και άλλα τρόφιμα με το πλαστικό, το γυαλί και άλλα υλικά συσκευασίας. Μπορεί να επιτύχει το σκοπό της αποστείρωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα και να αποτρέψει τη δευτεροβάθμια ρύπανση. Λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων του ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι αποστείρωσης δεν έχουν, όπως η θερμική αποστείρωση, την υπερβολιή υψηλός αποστείρωση πίεσης, χημική αποστείρωση, έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στα τρόφιμα, τη χημική ουσία και άλλους τομείς.

2、 η καλύτερη μέθοδος αποστείρωσης

Το όζον έχει μια ισχυρή φονική επίδραση στα βακτηρίδια, τη φόρμα, τα βακτηρίδια και άλλους μικροοργανισμούς. Σκοτώνει τους ιούς με άμεσα να καταστρέψει το RNA και την υλική βιομηχανία DNA του Η διαδικασία τα βακτηρίδια και τους παλαιούς μικροοργανισμούς μυκήτων είναι ότι οι πρώτες πράξεις όζοντος στο λεπτό κερί, κατόπιν καταστρέφουν τους ιστούς στο κερί έως ότου διαλύει και πεθαίνει. Το υψηλό νερό όζοντος συγκέντρωσης δεν έχει κανένα υπόλειμμα στη αποστείρωση. Χρησιμοποιώντας τον αέρα και το νερό ως πρώτες ύλες, το κόστος της αποστείρωσης και η απολύμανση είναι πολύ χαμηλά. Αποσυντίθεται στο οξυγόνο και το νερό μετά από τη αποστείρωση, έτσι δεν υπάρχει κανένα υπόλειμμα μετά από τη αποστείρωση. Η αποστείρωση και η απολύμανση μπορούν να ολοκληρωθούν σε 1-2 λεπτά

 

Αυτή τη στιγμή, η τεχνολογία αποστείρωσης νερού όζοντος έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως βιομηχανία κρέατος, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, την Ευρώπη και άλλες αναπτυγμένες χώρες και περιοχές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή της βιομηχανίας κρέατος. Τα αποστειρωμένα προϊόντα περιλαμβάνουν τα προϊόντα ζωικού κεφαλαίου, τα προϊόντα αυγών πουλερικών, τα υδρόβια προϊόντα και πολλούς άλλους τομείς, και οι όροι διαδικασίας βελτιστοποιούνται περαιτέρω. Η αποστείρωση νερού όζοντος είναι όχι μόνο γρήγορη και αποτελεσματική, αλλά και μπορεί να λύσει το πρόβλημα αποστείρωσης των μαλακών συσκευασμένων προϊόντων κρέατος. Πάρτε τα παστωμένα πόδια κοτόπουλου πιπεριών για παράδειγμα: χρησιμοποιήστε το νερό όζοντος για να αποστειρώσετε τα παστωμένα πόδια κοτόπουλου πιπεριών. Μετά από τα τέμνοντα πόδια κοτόπουλου, χρησιμοποιήστε το νερό όζοντος για να ενυδατώσετε, να καθαρίσετε και να αποστειρώσετε τα πόδια κοτόπουλου περικοπών. Μετά από να καθαρίσει, χρησιμοποιήστε το υψηλής θερμοκρασίας μαγείρεμα. Μετά από να μαγειρεψει, χρησιμοποιήστε το νερό όζοντος για να δροσίσετε, να αποστειρώσετε και να λευκάνετε τα πόδια κοτόπουλου, τα οποία μπορούν να επεκτείνουν την περίοδο διατήρησης παστωμένων ποδιών κοτόπουλου πιπεριών. Επειδή υπάρχουν πολλοί μύκητες στα πόδια κοτόπουλου που δεν μπορούν να σκοτωθούν διαφορετικά, οι απαιτήσεις για τη συγκέντρωση νερού όζοντος είναι επίσης υψηλές. Η ελάχιστη συγκέντρωση του νερού όζοντος για τη αποστείρωση των παστωμένων ποδιών κοτόπουλου πιπεριών απαιτείται για να φθάσει σε 10mg/l, δηλ., επάνω από 10ppm. Η επίδραση θα είναι καλύτερη όταν φθάνει η συγκέντρωση του νερού όζοντος σε 15-20ppm, επεκτείνοντας σημαντικά τη ζωή του προϊόντος στο ράφι των τροφίμων, που δείχνουν ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της παραγωγής.

 

τάση 3、 των μελλοντικών μεθόδων αποστείρωσης

Στο μέλλον, είναι απαραίτητο να μελετηθεί περαιτέρω ο μηχανισμός της αποστείρωσης νερού όζοντος, εξοπλισμός αποστείρωσης νερού όζοντος, παράμετροι διαδικασίας αποστείρωσης νερού όζοντος, κρύο σημείο αποστείρωσης νερού όζοντος των συσκευασμένων προϊόντων κρέατος, και να επεκταθεί η σειρά εφαρμογής της αποστείρωσης νερού όζοντος στη βιομηχανία τροφίμων. Πιστεύουμε ότι με τη συνεχή ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας, η τεχνολογία αποστείρωσης νερού όζοντος θα χρησιμοποιηθεί ευρύτερα στη βιομηχανία τροφίμων, που παρέχει στους ανθρώπους τα ασφαλέστερα, καλύτερα και καταλληλότερα τρόφιμα, και που ικανοποιεί τις διαφορετικές και σύγχρονες ανάγκες της διατροφής και της ζωής των ανθρώπων.